به گزارش شهرآرانیوز، دکتر ناصر امینی در خصوص روند ابتلای کودکان به سرطان اظهار کرد: آخرین آمار سرطان در شهر مشهد و استان خراسان رضوی در گروه سنی زیر ۱۶ سال در سال ۱۳۹۶ در مشهد ۱۲۸ مورد و در استان ۳۹۱ مورد و در سال ۱۳۹۷ در مشهد ۱۷۳ مورد و در استان ۴۴۳ مورد بوده است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: روند افزایشی ابتلا به سرطان در سالهای قبل نیز وجود داشت. با توجه به روند افزایشی ابتلا به سرطان بین نوجوانان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دستورالعمل پیشنهادی مراقبت سرطان در گروه نوجوانان را تنظیم و به وزارت متبوع ارسال کرد که در صورت تایید دستورالعمل مزبور در قالب کتابچه مراقبت نوجوانان برای اجرا به دانشگاههای سراسر کشور ابلاغ میشود.
امینی با بیان اینکه علت دقیق افزایش سرطان در کودکان مشخص نیست، عنوان کرد: به طور کلی عوامل ایجادکننده سرطان ۲ دسته عوامل ژنتیکی و محیطی است. سرطانهای شایع در این گروه سنی سرطان خون، لنفوم و تومورهای مغز، کلیه و چشم است که معمولا علت ناشناخته دارند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سازمان بهداشت جهانی راهکارهایی را جهت پیشگیری از سرطان ارائه کرده که در صورت رعایت این موارد توسط افراد میتوان علیرغم وجود عوامل ژنتیکی تا حدودی از ابتلا به سرطان پیشگیری کرد. عدم استعمال دخانیات توسط اطرافیان کودک، فعالیت بدنی منظم، کنترل و متعادل نگاه داشتن وزن بدن، تغذیه مناسب با تاکید بر مصرف کافی میوه و سبزیجات، محافظت در برابر عفونتها، محافظت از پوست در برابر پرتوهای خورشیدی و آسیبرسان، داشتن سلامت روانی، زندگی اجتماعی سالم و شرکت در برنامههای غربالگری و تشخیص زودهنگام، راهکارهای دهگانه سازمان بهداشت جهانی در راستای پیشگیری از سرطان است.
امینی با اشاره به اینکه تشخیص زودهنگام و صحیح نقش بسزایی در درمان کودکان مبتلا به سرطان دارد، تصریح کرد: موفقیت درمان بستگی به این ۲ عامل دارد زیرا هر نوع سرطان رژیمدرمانی خاص خود را داشته و براساس مرحله تشخیص داده شده ممکن است نیاز به جراحی، رادیوتراپی و شیمیدرمانی داشته باشد.
منبع: ایسنا